Ontspan met de YIN YOGA - herfst-special

Geniet van een 90 minuten durende yin yogales met het thema herfst.

Bij de overgang van de zomer naar de herfst gaan we van een - YANG- periode (alles is veel, groot, kleurrijk en warm etc.) geleidelijk naar een -  YIN -periode (meer naar binnen gekeerd, rustig en observerend).

Dit zie je in de natuur terug, de blaadjes veranderen van kleur en daarna laat de boom de bladeren los en trekt zich terug om nieuwe energie op te doen voor weer een nieuwe cyclus.

 

Je voelt dit vaak ook zelf: je hebt meer de behoefte om binnen te zijn, wat meer rust te pakken en te reflecteren op de periode die achter je ligt.

Yin yoga kan je heel goed helpen bij een overgang van het ene naar het andere seizoen, zeker als het seizoen wat meer yin wordt, zoals nu van de zomer naar de herfst.

Yin Yoga is juist een zachte, langzame, maar ook intense vorm van yoga die ervoor zorgt dat je gewrichten, bindweefsels en pezen soepel en flexibel worden en blijven. Ook blessures voorkom en herstel je met yin yoga.

Daarnaast staat mindfulness centraal in deze lessen. Je krijgt dus de tools om echt te kunnen leven in het hier en nu.

In een Yin les doe je een serie zittende of liggende houdingen, waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel.

De houdingen worden lang aangehouden, zo’n 2 tot 5 minuten. Het is als een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig zijn en je openstellen voor wat zich van binnen voordoet. 

Ook is de les zeer geschikt als bijdrage aan het herstel van ziekte, stress- of vermoeidheidsklachten.

Om de houdingen comfortabel te maken en het therapeutisch effect te versterken, worden ze ondersteund door kussens, blokken en dekens.

Je blijft wat langer in een houding waardoor je lichaam de tijd krijgt zich zeer diep te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Deze les wordt gegeven door onze vaste yogadocent Annemieke Massop.

Ben jij erbij op vrijdagavond 23 oktober 2020 van 20.30 tot 22.00 uur?

 

Een kaartje voor deze relaxte avond is € 18,50 dit is incl. een kopje thee en iets lekkers na afloop.

Heb je een strippenkaart of abonnement? Dan betaal je € 9,50 extra voor deze les.

Leef! Van top tot teen, Julianastraat 42, 2411 CV  Bodegraven

Email: Vertelis@leefvantoptotteen.nl 

Tel: 06-53793347/06-40759070

©️2020 Leef! Van top tot teen * Gemaakt door Hanja de Boer