• Marscha

Bloemkool nasi

Bloemkool, bij ons thuis favoriet! Maar dan wel het liefst gewoon gekookt. Saai vind ik dat 😊 dus voor mezelf rooster ik het nog wel eens in de oven met wat kruiden en olie.

Maar Marscha, één van onze bloggers, maakte er deze heerlijke bloemkool nasi van. Kijk zo kan het ook 😉.

Ze voegde wat tofu toe voor de eiwitten en een beetje sambal voor de pit.

Verder nog wat geroosterde cashewnoten voor de knapperige bite én gezonde vetten en lekker veel groenten voor de extra vitamientjes, mineralen en vezels!

Voor de koolhydraatarme fans, deze is voor jullie!





Bloemkool nasi

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram bloemkool

  • 75 gram sperziebonen

  • 75 gram rode paprika

  • 1/2 rode ui

  • 200 gram tofu

  • 75 gram spitskool

  • 75 gram prei

  • 2 el sojasaus

  • 1 tl sambal

  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Doe de sojasaus en sambal in een kom en roer het door.

  2. Snijd de tofu in blokjes, doe deze in de kom met marinade en laat het voor minimaal 20 minuten staan.

  3. Snijd de bloemkool in stukken en maal het fijn in een keukenmachine.(Of koop kant en klare bloemkoolrijst). 

  4. Snijd de paprika en de spitskool in kleine stukjes, de prei in ringen en de ui fijn.

  5. Verwarm wat olie in een wok en bak hierin de tofu voor 5 minuten.

  6. Voeg de gesneden groenten toe en bak het voor nog eens 3 minuten.

  7. Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en bak het geheel nog 5 minuten.

  8. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan.

  9. Verdeel de nasi over 2 kommen en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

  10. Strooi er als laatste wat cashewnoten over.

Eet smakelijk!


Groetjes,

Marscha

Leef! Van top tot teen, Julianastraat 42, 2411 CV  Bodegraven

Email: Vertelis@leefvantoptotteen.nl 

Tel: 06-53793347/06-40759070

©️2020 Leef! Van top tot teen * Gemaakt door Hanja de Boer