- Christa
Boerenkoolsalade met tahindressing
Bijgewerkt: 5 nov 2020
Boerenkool, één van de gezondste groente die er is! Onder andere door de hoeveelheid vitamine C die boerenkool rijk is.
Boerenkool is een echte wintergroente, en júist in de winter hebben we meer behoefte aan vitamine C. Grappig hoe de natuur ingesteld is op onze behoeftes 😉
Naast vitamine C vind je deze vitamines ook in boerenkool; B1, B2, B3, B6, B11 (foliumzuur) en vitamine E. Ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigd: mangaan, koper en calcium zijn ruimschoots aanwezig maar ook ijzer, kalium en magnesium vind je in boerenkool.
Met recht word dit een superfood genoemd.
Maak eens wat anders dan een boerenkool stamppot en duik de keuken in voor deze lauw warme salade met o.a. zoete aardappel (nog zo’n superfood!) en tahin.
Ik maak ‘m in de wintermaanden iedere week wel een keer. Meestal maak ik zelfs dubbele porties zodat ik ‘m twee keer per week kan eten.
Boerenkoolsalade met tahindressing
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram boerenkool
300 gram zoete aardappel
75 gram zilvervliesrijst, bulgur of quinoa
265 gram zwarte bonen
Handje cranberries
2 el zonnebloem en pompoenpitten
Voor de dressing: 1 flinke el tahin, 1 el ahornsiroop, 2 tl appelazijn, 2/3 el water, 1 el sojasaus, chilipeper, peper en zout naar smaak, 1/2 teentje knoflook

Zo maak je het:
Kook water, doe de boerenkool in een vergiet en giet het kokende water eroverheen en laat goed uitlekken.
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook deze gaar.
Kook de rijst ( of iets anders) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pitten in een droge koekenpan
Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
Meng alles door elkaar in een grote kom.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet er overheen, hussel even goed.
Eet smakelijk!
Groetjes,
Christa