• Catherine

Havermout muffins

Havermout valt onder de noemer ‘complexe koolhydraten’, de gezonde koolhydraten. Doordat de koolhydraten ‘complex’ zijn worden deze langzamer in het bloed opgenomen en zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel.


Het is ontzettend voedzaam, want naast allerlei B vitamines en mineralen zoals magnesium, mangaan en koper bevat havermout ook meer eiwitten en vet dan de meeste granen.

Het is dan ook een van de gezondste granen die er is!

Catherine dook voor ons de keuken in maakte deze heerlijke havermout muffins.



HavermoUt muffins


Ingrediënten (voor 12 stuks):


  • 450 gram grove havervlokken

  • 3 grote rijpe bananen

  • 5 el ahornsiroop, agavesiroop of honing

  • 60 gram stukjes (donker) chocolade

  • 60 gram cranberries

  • 60 ml water

  • 60 ml kokosolie (gesmolten)

  • 2 el lijnzaad of chiazaad

  • Vanille extract naar smaak

  • Zout


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed de muffinvormpjes met cupcake papiertjes.

  3. Prak de bananen en meng de havervlokken erdoor.

  4. Meng dan de overige ingrediënten er doorheen.

  5. Giet voorzichtig het water erbij, het mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Het kan zijn dat je nog wat water toe moet voegen. De consistentie is perfect wanneer alles aan elkaar plakt.

  6. Vul de cupcakevormpjes met het ‘deeg’ en zet de plaat voor 45 minuten in de oven.

Laat alles volledig afkoelen en smullen maar.

De cupcakes kun je gemakkelijk invriezen, zo heb je altijd een gezond ontbijt of tussendoortje in voorraad.

Eet smakelijk!


Groetjes,

Christa & Catherine

Leef! Van top tot teen, Julianastraat 42, 2411 CV  Bodegraven

Email: Vertelis@leefvantoptotteen.nl 

Tel: 06-53793347/06-40759070

©️2020 Leef! Van top tot teen * Gemaakt door Hanja de Boer