• Lyzanne

Pompoenwafels

Een heel groot voordeel van de herfst zijn alle pompoenrecepten die weer voorbij komen. En geloof me, daar heb je er nooit genoeg van! Daarom vind je het vast niet erg als ik het recept voor deze heerlijke glutenvrije pompoenwafels met je deel!


Helemaal een feest met sticky pecannoten...🤤 Kun je nog wachten?!


Lyzanne ging de keuken en en kwam met deze geweldige pompoenwafels.




pompoenwafels


Ingrediënten (voor 5 stuks):

  • 130 gram gekookte pompoenblokjes (ong. 15 min koken)

  • 50 gram boekweitmeel

  • 50 gram havermeel

  • 100 ml amandelmelk

  • 2 eieren

  • 1tl vanille-extract

  • 1tl kaneel

  • 1tl speculaaskruiden

  • 1tl wijnsteenbakpoeder

  • snufje keltisch zeezout

Voor de sticky pecannoten heb je dit nodig:

50 gram pecannoten

10 gram roomboter/kokosolie

1tl kaneel

3tl dadelstroop


Zo maak je het:

  1. Zet het wafelijzer aan om op te warmen.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit tot een glad beslag!

  3. Zet het beslag even aan de kant en vet het wafelijzer met een kwastje in met kokosolie.

  4. Pak een grote lepel waarmee je het beslag makkelijk in het wafelijzer kan gieten (een juslepel bijvoorbeeld) en zorg dat je het beslag goed verdeelt. Bak de wafels in 3-4 min. goudbruin!

  5. Maak ondertussen de sticky pecannoten. Pak een koekenpan en verwarm de roomboter of kokosolie, wanneer dit gesmolten is doe je de pecannoten in de pan. Voeg de kaneel en dadelstroop toe en verwarm dit een paar minuutjes.

  6. Beleg je wafels met de sticky pecannoten en geniet!

Eet smakelijk!


Groetjes,

Christa & Lyzanne (Kitchenfullofhealth)


PS Pompoen fan? We hebben ook een heerlijk pompoensoep recept voor je.

Leef! Van top tot teen, Julianastraat 42, 2411 CV  Bodegraven

Email: Vertelis@leefvantoptotteen.nl 

Tel: 06-53793347/06-40759070

©️2020 Leef! Van top tot teen * Gemaakt door Hanja de Boer