- Ilana
Quiche zonder bladerdeeg
Een quiche zonder bladerdeeg, dus dit recept is glutenvrij!
Mocht je nog niet weten wat je met de kerstdagen op de menukaart zet, dan kunnen we je dit recept van harte aanbevelen!
Er zit namelijk een heuse kerstboom verstopt in dit recept. Helemaal KERST-proof dus!

Quiche zonder bladerdeeg
Ingrediënten:
5 eieren
200 gram crème fraîche
75 gram zongedroogde tomaatjes
65 gram snoeptomaatjes
100 gram spinazie
90 gram mozzarella
1 tl knoflookpoeder
1 tl tijm
1 tl oregano
Flinke snuf peper en zout
Om de kerstboom te maken heb je dit nodig:
1 bosje groene asperges
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200.
Bekleed je bakvorm vast met bakpapier.
Kluts ondertussen de 5 eieren los in een grote kom.
Voeg nu de crème fraîche toe en kluts nog even mee.
Snijd ondertussen de tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozerella wat fijn en voeg toe.
Nu mag je met een spatel alles goed door elkaar mengen.
Voeg alle kruiden en peper en zout toe en meng voor een laatste keer goed door elkaar.
Giet het mengsel in je bakvorm.
Nu kun je eventueel met de asperges nog het kerstboompje creëren.
Zet de quiche voor ongeveer 30 min in de oven. Laat ‘m goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Geniet ervan!
Groetjes,
Ilana en Christa
Volg je Smile.and.Sparkle al op Insta?