• Ilana

Quiche zonder bladerdeeg

Een quiche zonder bladerdeeg, dus dit recept is glutenvrij!


Mocht je nog niet weten wat je met de kerstdagen op de menukaart zet, dan kunnen we je dit recept van harte aanbevelen!


Er zit namelijk een heuse kerstboom verstopt in dit recept. Helemaal KERST-proof dus!




Quiche zonder bladerdeeg


Ingrediënten:

  • 5 eieren

  • 200 gram crème fraîche

  • 75 gram zongedroogde tomaatjes

  • 65 gram snoeptomaatjes

  • 100 gram spinazie

  • 90 gram mozzarella

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl tijm

  • 1 tl oregano

  • Flinke snuf peper en zout

Om de kerstboom te maken heb je dit nodig:

  • 1 bosje groene asperges

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 200.

  2. Bekleed je bakvorm vast met bakpapier.

  3. Kluts ondertussen de 5 eieren los in een grote kom.

  4. Voeg nu de crème fraîche toe en kluts nog even mee.

  5. Snijd ondertussen de tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozerella wat fijn en voeg toe.

  6. Nu mag je met een spatel alles goed door elkaar mengen.

  7. Voeg alle kruiden en peper en zout toe en meng voor een laatste keer goed door elkaar.

  8. Giet het mengsel in je bakvorm.

  9. Nu kun je eventueel met de asperges nog het kerstboompje creëren.

  10. Zet de quiche voor ongeveer 30 min in de oven. Laat ‘m goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.


Geniet ervan!


Groetjes,

Ilana en Christa


Volg je Smile.and.Sparkle al op Insta?



34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Leef! Van top tot teen, Julianastraat 42, 2411 CV  Bodegraven

Email: Vertelis@leefvantoptotteen.nl 

Tel: 06-53793347/06-40759070

©️2020 Leef! Van top tot teen * Gemaakt door Hanja de Boer