• Lyzanne

Speculaas bananencake

Om helemaal in het teken van de feestdagen te blijven, maakte Lyzanne deze heerlijke speculaascake. Maar dan wel een gezonde variant, namelijk op basis van havermout en bananen!

100% gezond deze heerlijke cake en een pareltje op tafel bij het kerstontbijt!




Speculaas bananencake


Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen

  • 100 gram havermout

  • 50 gram amandelmeel

  • 50 gram quinoavlokken (Je kunt er ook voor kiezen om voor deze cake maar 1 of 2 soorten meel te gebruiken, ga dan bijvoorbeeld voor 100 gram havermout + 100 gram amandelmeel of 200 gram havermout etc.)

  • 100 ml hazelnoot rijstmelk van @zonnatura

  • 2 eieren

  • 5 medjoul dadels

  • 3 tl speculaaskruiden

  • 3 tl kaneel

  • 3 tl wijnsteenbakpoeder

  • Snufje Keltisch zeezout

  • Gemengde noten en amandelschaafsel naar smaak


Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.

  2. Mix alle ingrediënten (behalve de noten en het amandelschaafsel) in de blender of keukenmachine tot een egaal beslag.

  3. Leg een bakpapiertje in een bakblik en giet het beslag erin. Voeg nu de gemengde noten toe bovenop je cake en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen. Duw dit zachtjes wat aan.

  4. Bak de cake in 35 min. af! Laat hem vervolgens nog 5 minuutjes in de oven staan met de ovendeur op een kiertje.

Genieten maar!

PS Deze cake is het allerlekkerste met een laagje roomboter 😉


Groetjes,

Lyzanne en Christa


Volg je Kitchen full of Health al op Insta?



4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven